עוגת עוקץ הדבורה – עקיצת הדבורה – במיוחד לראש השנה

עקיצת הדבורה שלי – משי חדד

 

מצרכים – ( כוס מדידה שקופה חד פעמית ) קוטר תבנית של 26
לעוגה :
2 ביצים L ( או 4 m )
1/4 כוס – 50 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ( המרתי למזולה)
1/2 כוס – 120 מ״ל חלב ( החלפתי את החלב במים )
2 וחצי כוסות – 350 קמח לבן
1 כף שמרים

לציפוי :
1 כוס – 100 גרם שקדים פרוסים ( הוספתי גם אגוזים )
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס – 80 גרם דבש
100 גרם חמאה ( המרתי למזולה )
1/4 כוס שמנת מתוקה

למלית :
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס -120 מ״ל חלב
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם
1/4 כוס – 50 גרם סוכר לבן

סירופ :
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/5 כוס דבש
סחיטה קטנה של לימון

אופן הכנה :
מכינים את העוגה- במיקסר להקציף את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה בערך 8-10 דקות,

מנמיכים את המהירות ומוסיפים את השמן והחלב(מים) לאט תוך כדי הקצפה.

מוסיפים את הקמח והשמרים עד לתערובת חלקה.

משטחים את העוגה בתבנית מרופדת נייר אפייה ומשומנת היטב ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
בנתיים מכינים את ציפוי השקדים –

בסיר בינוני מחממים את החמאה ( מזולה),

שמנת מתוקה, דבש, סוכר , מרתיחים מורידים מהגז ומוספים את השקדים והאגוזים,

מערבבים ונותנים לזה להתקרר .

מחממים תנור ל180 מעלות.
מורחים מעל הבצק את הציפוי ( בעדינות לא להוריד אוויר ) ,

מכניסים את העוגה ל20-25 דקות עד להזהבה, לנעוץ סכין לבדוק שמוכנה.

לאחר האפייה נותנים לה להתקרר לגמרי.

בנתיים מכינים את הקרם- שמנת מתוקה,חלב, אינסטנט פודינג, והסוכר עד לקרם יציב .

מכניסים למקרר.

להכנת הסירופ בסיר מריחים את המים עם הסוכר והדבש עד להתמוססות מוחלטת,

מוסיפים את הלימון ומורידים מהאש.

להרכבת העוגה –
חוצים לשניים, בעזרת כך מרטיבים את החלק התחתון העוגה במחצית מהסירופ,

מזלפים את הקרם, מניחים את השכבה העליונה ומרטיבים בסירופ שנשאר.

בתאבון❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *