עוגיות מקרוד – טעמים של ילדות

כשגדלים עם זכרונות של ריחות וטעמים מבית סבתא, תמיד יש שאיפה לממש אותם.
והפעם מקרוד, עוגיות סולת ותמרים, טעמים של ילדות, מבית סבתי אמה חג'אג' ז"ל

שירלי ממן

מתכון למקרוד
לבצק:
4 כוסות סולת,
כוס קמח
1 א. אפייה
3/4 כוס שמן
כוס + מים
קופסה ממרח תמרים
3 כפיות סוכר\כפית קינמון,2 כפות מים
לערבב היטב – סולת,קמח,אפייה, להרתיח 3/4 כוס שמן להוסיף חם לתערובת הסולת.
להוסיף לבצק כוס מים (ועוד חצי אם צריך). ללוש את הכל ולתת מנוחה כ20 דק'.
בנתיים בקערה לערבב קופסת ממרח תמרים, 3 כפיות סוכר, כפית קנמון ו2 כפות מים לריכוך.
מהבצק יצאו לי 3 רולדות.
לרדד כל חלק – למרוח בממרח תמרים ולחתוך עוגיות.
לטגן בשמן חם.
כשהכל מוכן לטבול בסירופ דבש ולהנות.

לסירופ דבש:

כוס סוכר, חצי כוס מים, מעט לימון סחוט, חתיכת קליפת לימון:
להרתיח את הסירופ כ 8 דק'
שנה טובה ומתוקה שירלי ממן❣

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *