עוגיות שושנים לא מספיקות להתקרר וכבר נחטפות- ליבי לילי
*
מצרכים לעוגיות שושנים
בצק עוגיות שושנים
200 גרם חמאה קרה
2 1/2 כוסות קמח
1שקית אבקת אפייה
3חלמונים L
1/2 כוס חלב
לקציפת וניל:
3חלבונים L
3/4 כוס סוכר
1חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה,
קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר).
אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית,
עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר .
מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק,
יציב ומבריק מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר –
מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות.
אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
מצננים ומגישים.