מתכון לעוגת גבינה אפויה – שיראל קופרמן
סיר ג'חנון קוטר 22
המצרכים –
7 ביצים L
גבינה לבנה 750 גרם ( אני משתמשת ב5%)
1 מיכל גבינת שמנת 250 גרם
1 גביע שמנת חמוצה ( אני משתמשת ב15%)
1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
70 גרם קונפלור
חצי כוס קמח ( כוס מדידה אוניברסלית )
כוס וחצי סוכר ( חצי סוכר בגבינות וכוס אחת בחלבונים )
ההכנה –
בקערה לשים גבינה לבנה , חלמונים ,גבינת שמנת ושמנת חמוצה לערבב ולשים חצי כוס סוכר .
מערבבים ומכניסים את החומרים היבשים ( קמח , קורנפלור ופודינג וניל )
מערבבים ממש טוב את כל התערובת ידנית/ מיקסר שלא יהיו גושים בכלל .
אחרי זה מכינים את הסיר של הג'חנון
מכינים אותו לפני הקצפת החלבונים מכיון שברגע שהחלבונים מוקצפות יש להם זמן מסוים עד שהחלבון הופך לא יציב לכן ,
משמנת את הסיר עם מרגרינה רכה , שימון ממש ממש יסודי על כל התבנית והדפנות שהכל יהיה עם מרגרינה גם בתחתית הסיר .
לאחר מכן שמה נייר אפייה רק בתחתית הסיר ומשמנת גם אותו .
לוקחת נייר כסף בהיקף התבנית , 2 שכבות של נייר , שמה באמצע נייר סופג ומרטיבה אותו מעט במים .
מקפלת את הנייר כסף לגובה הסיר ועוטפת את הסיר עם הנייר כסף .
לאחר מכן מקציפה את החלבונים עם כוס סוכר ( שמה אותו בהדרגה כל פעם כף)
כשהקצף יציב אבל לא נוקשה ממש מעבירה שליש מהתערובת לגבינות ומערבבת במהירות ,
לאחר מכן מעבירה את שאר החלבונים לגבינות ומקפלת בתנועות סיבוב .
מעבירה לסיר הג'חנון ונותנת כמה דפיקות על השיש שכל האוויר יצא החוצה .
אפייה :
מחממת תנור מראש שמה בתבנית מים .
חום עליון תחתון – 200 מעלות , רבע שעה 20 דק עד שנוצר מעל העוגה קרום .
לאחר מכן פותחת את התנור ( לא לפחד היא לא תיפול ברגע ששימנתם אותה ממש טוב ! )
מורידה את המעלות ל-150 ואופה שעה בדיוק .
לאחר מכן פותחת את דלת התנור ונותנת לה להתקרר בטמפרטורת החדר ומעבירה למקרר .
מי שתעשה את כל התהליך הזה שלוקח באמת לא הרבה זמן תצא לה עוגה מושלמת .
5 תגובות
סליחה לא הבנתי כמה פעמים שמנת??
אין שימוש בכלל בחלמונים?
בתערובת הגבינה
מה עם החלמונים?
נכנס לתערובת הגבינה