לחמניות שמיניה רכות עננים

לחמניות עננים רכות ואווריריות בטירוף – מתכון של רותם שברו

 

מתכון:

1 קילו קמח לבן מנופה
3 כפיות מלח
2 כוסות מים (חד פעמי לשתייה חמה)
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן זית
ביצה אחת

בקערת מיקסר עם וו לישה נניח את כל המצרכים יחד, נלוש למשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק הומוגני(הוא קצת דביק וזה בסדר).
נעביר לקערה משומנת, נכסה בניילון נצמד/מגבת ונתפיח למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
לאחר שעתיים, נוריד את האוויר מהבצק ונחלק אותו לכדורים בגודל הרצוי.

אני עיצבתי את הלחמניות בצורת צמות (שקלתי כל כדור ל150 גרם וממנו קלעתי צמה) , אבל אפשר להכין איזה צורה שתרצו.
לאחר קליעת הצמות, נתפיח למשך חצי שעה נוספת.
לאחר ההתפחה השנייה, נמרח בביצה ונאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במצב טורבו, למשך 20 דקות בערך,

עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב.
בסיום האפייה נבריש את הלחמניות בשמן זית.
(מי שרוצה לחמניות מתוקות יכול להבריש בסירופ סוכר).
ניתן לשמור את הלחמניות בטמפטורת החדר בכלי אטום עד שלושה ימים,

או להקפיא אותן בכלי אטום ולהוציא להפשרה בטמפרטורת החדר(נשמר מעולה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *