בויוס טורקי- שבלול בורקס גבינה טורקי

בורקס טורקי – צחית חמו

מצרכים –

הבצק –

5 כוסות קמח

2.5 כוסות מים

2כפית מלח

כף חומץ

שמן

המילוי-

300 גר' גבינה מלוחה – בולגרית, חמד צפתית מה שיש

100 גר' חמאה מומסת

אופן הכנה –

להניח במעבד מזון את המצרכים מלבד שמן ולעבד היטב לבצק רך וגמיש.

לחלק ל- 7 כדורים.

לשים את הכדורים בקערה עם שמן שיכסה את הכדורים

לכסות בניילון ולהכניס למקרר שעה.

לקחת כל כדור בצק ולרדד דק בעזרת מארוך ואחר כך בידיים לעלה דק מאוד מאוד.

למרוח במעט חמאה מומסת ולפזר גבינה.

לגלגל תוך כדי מתיחה ולהניח בצורת שבלול בתבנית

ככה לעשות עם שאר הכדורים.למרוח ביצה טרופה עם מעט חלב ולפזר שומשום

לאפות 180 מעלות עד שמזהיב יפה 40 דקות בערך

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *