בגט צרפתי

בגט ביתי מדהים- רויטל אבידן

 

500 גרם קמח רגיל
380 מ"ל מים פושרים
כף גדושה שמרים יבשים
כפית וחצי מלח..

אופן ההכנה:
תחילה מערבבים כף שמרים יבשים עם המים שיתססו-

כך גם ניתן לבדוק את טריות השמרים ( נהיה מעין קצף).- לוקח בערך 5 -7 דק .
שופכים את המים עם השמרים לקמח לשים על מהירות בינונית עד שמתגבש כדור דביק .
ואז מוסיפים את המלח ולשים עד להטמעה שלו בבצק.
לוקחים קערה נוספת משומנת ומעבירים אליה את הבצק
מתפיחים 45 דק או עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור 25 דק לפני הכנסת הבגטים על טורבו בחום של 230 מעלות ,

בתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים ליצירת אדים( זה מייצר את הקרום שנותן קראסט לבגט)

מקמחים בנדיבות משטח להכנה הבגט.

מחלקים את הבצק ל3-4 חלקים ( אם רוצים בגט יותר עבה אז ל-3).
יוצרים בידיים מכל חתיכה גליל לצורת בגט מאורך( ללא מערוך וללא לישת יתר בבצק).
מסדרים בתבנית –

לי אין תבנית של בגט אז יצרתי מחיצות בין הבגטים עם נייר אפייה
מתפיחים פעם נוספת ולאחר שהבגטים תפחו עושים חתכים בעדינות עם סכין חדה – על מנת לא להרוס את הבגט שתפח.
מפזרים מעל כל בגט מעט קמח ומכניסים לתנור החם. את התבנית יש להניח מסילה מעל התבנית עם המים
לוקח בערך 25-30 דק אפיה אבל כל אחת והתנור שלה אז תבדקו..
בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *