מתכון לחם מחמצת

הטרנד החדש שתפס את כולנו בסגר של הקורונה

מחמצת – איך מכינים תוכלו לראות כאן

לחם מחמצת- נטאשה קרנן

 

מצרכים –

מחמצת 180 גרם
קמח חיטה 400 גרם
קמח כוסמין 230 גרם
מים 330 גרם
מלח 17 גרם 25 גר מים

שמים בקערה מים , מחמצת וקמח מערבבים עד לקבלת בצק (הוא ייצא מספיק רך ונעים)

ולשים באוטוליזה למשך 30 דקות.

ואז מוסיפים מלח מדולל ב 25 גרם מים ולשים את הבצק שוב. אנחנו משאירים את הבצק על השולחן ועושים קיפולים כל חצי שעה (4 פעמים).
לאחר שחלף הזמן הניחו את הבצק על שולחן מאובק קלות בקמח,

קפלו את הבצק לארבעה, ואז לעגל אותו,

הניחו לו לעמוד 15-20 דקות. עושים צורה סופית ,

מכניסים אותה לסלסלה (שמים מגבת ומפזרים קמח) ומכניסים למקרר למשך 12 שעות.

אופים בתנור שחומם מראש 240 ( עם סיר יציקה בתוכו ) למשך 15 דקות.

מוציאים  את הלחם מהמקררמעבירים לסיר ועושים חתך,
אופים  למשך 15 דקות.

ב -240 מעלות. עם למכסה,

ואז מורידים טמפרטורה – ל-220, ועוד 15 דקות ללא המכסה.

לחם ארומטי טעים עם קרום פריך ..

אם תרצו לדעת ולהבין על מחמצת יותר בוא כנסו כאן לפוסט 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *