מרק אשרשתה اش رسته – דיאנה רחמני
שהייתי במאסטר שף אחת המשימות שלנו הייתה
לבשל משהו שיחזיר אותנו למשפחה ולשורשים
ופתאום ראיתי מול העיניים שלי את אבי ז'ל שאיך אהב את המרק הזה
ובלי לחשוב פעמיים התחלתי להכין את המרק הזה והתחלתי לבכות והרגשתי שמכינה את המרק לכבודו ומאוד התרגשתי בהכנתו.
שהגשתי אותו לשופטים כינתי אותו מרק של שמחות והמשאלות
והסברתי תמיד יש סיבה להכין אותו כמו שילד מוציא שן ראשון או שמשאלות ליבכם מתגשמת לטובה או שבלי שום סיבה
רק כדי שלאסוף את כל המשפחה ביחד ולהנות
שמיכל אנסקי שמעה את מה שסיפרתי סגרה את העיניים שלה להתחילה לבקש משאלה לפני שאכלה וזה ריגש אותי מאוד .
אתמול שהוזמנתי לתכנית בוקר של פאולה וליאון והכנתי מאכלים פרסיים ללא בשר
והכנתי גם את אש רשתה ותכף לסיום התכנית כל הילדים התקשרו וביקשו שעשיתי לכם חשק ושחייבת להכין להם היום
שילדים אומרים אז אמא עושה כבר לאחר שעה העמדתי סיר מלא ובאו אכלו ולקחו ואני נהינתי שנהינו
כותבת לכם את המתכון ומראש אומרת שהמתכון מיועד להרבה אנשים אז תכינו ותזמינו את המשפחה ותהנו
מתכון למרק אשרשתה طرز تهیه اش رشته:
מצרכים :
3כוסות עדשים מושרה לחצי שעה
כוס חומוס מושרה לשעה
כוס שעועית אדומה /שעועית מנומרתמ מושרה חצי שעה
חבילת איטריות ביצים דקות
2 חבילת פטרוזיליה ,3 חבילות כוסברה ,עלים של סלרי ,2 חבילות שמיר,חבילה של עלי סלק
3 כפות קמח לבן
4 בצלים חתוכים בצורת חצי ירח
כוס שמן
כף מלח ,חצי כף פלפל (זה תלוי כמה אתם אוהבים חריף ) ,כף כורכום.
אופן הכנה :
מבשלים כל קיטניה בנפרד על ריכוך .
מנקים את כל הירק ושוטפים טוב טוב ומייבשים וחותכים (אין צורך בלקצוץ דק ).
מאחדים את הקיטניות בסיר גדול ושופכים מעל מים רותחים ומתבלים בתבלינים ומבשלים .
לאחר 10 דקות מוסיפים את הירק ומבשלים עד שהירק משנה את ציבעו.
מוסיפים את האיטריות ומערבבים ומבשלים עד לריכוך האיטריות .
בקערה נפרדת ממיסים את הקמח עם חצי כוס מים מהברז ומערבבים שלא יהיה גושים (צריך להיות כמו שמנת סמיך ונוזלי ),ומוסיפים למרק ומהר מערבבים כדי להסמיך את המרק ומבשלים עוד חמש דקוות נוספות .
במחבת עמוקה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה ושמים בצד .
מגישים את המרק בקערה ושמים מעל בצל מטוגן ואפשר להוסיף יוגורט או טחינה .
בתאבון