מרק חרירה… הכי טעים שיש – טליה סומבול
מתכון למרק חרירה –
כוס חומס
כוס עדשים חומות/ירוקות
3 עגבניות מגורדות
2 בצל קצוצים
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
4 גבעולי כרפס קצוצים קטן כולל עלים
3 כפות שמן
חופן איטריות דקות
2 כפות קמח
חצי כוס מים קרים
חצי לימון סחוט.
אופן ההכנה…
1 לטגן בצל עד למצב שקוף ,להוסיף כף כורכום שטוחה ,את העגבניות והחומוס ,
מוסיפים כליטר וחצי מים רותחים,2 כפות מרק עוף,מלח,פלפל שחור..
2 מוסיפים את שאר המרכיבים והאיטריות הקמח והלימון..
3 בישול מלא של הכל בערך שעה להבה בינונית .
4 מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות .
5 בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים ,
להוסיף למרק תוך כדי עירבוב,
בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים ומשאירים את הסיר סגור עם מגבת מעל ל10 דקות בתיאבון…