עוגיות שושנים מבצק שמרים
מקור המתכון חנה שאולוב מהספר עוגות ועוגיות – חנה ברטל
בצק :
200גר. חמאה או מחמאה רכה
2 חלמונים ,
2 כוסות קמח, ו
1 שקית שמרים יבשים (כפית גדושה)
1 כף סוכר
הכנה:
להמיס את השמרים עם מעט מים פושרים
והסוכר , להוסיף אותם במיקסר לחמאה חלמונים ולקמח.
לערבב היטב וללושולבצק אחיד וגמיש.
לקרר את הבצק לפחות 3 שעות עטוף או ללילה.
לחלק ל 2 לרדד למלבן
המילוי:
קצף משני החלבונים+ כוס סוכר+ מעט רום
למרוח מחצית מהקצף על כל עלה מרודד
לגלגל לרולדה קטנה , לחתוך לפרוסות בעובי של כ 1.5 ס״מ
לאפות על נייר אפיה ב 280 מעלות כ 15 דקות או עד שמזהיב מעט