טורט קפה ופקאן

עוגת קפה פקאן משגעת אוורירית וקלה להכנה  – חנה ברטל

אני מכינה אותה חלבית אך בקלות ניתן להמיר לפרווה .
חומרים :
7 ביצים L
1.25 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כוס שמן קנולה /סויה
2.5 כוסות קמח
1.5 כף אבקת אפייה
כוס חלב /לגרסת פרווה החליפו בחלב צמחי בטעם האהוב עליכם
לתערובת החומה ערבבו יחדיו –
2.5 כפות נס קפה מגורען
3/4 כפית קינמון
1/5 כוס מים רותחים
לשימון התבנית –
2 כפות שמן קנולה או סויה
מעל-
1/4 כוס פקאנים קצוצים
אופן הכנה :
הקציפו את הביצים בשלמותן תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה .
כאשר מתקבל קצף בהיר ותפוח מאוד (זה שלב חשוב להקציף ממש טוב ) הוסיפו את הוניל .
הורידו מהירות למהירות נמוכה והוסיפו את השמן בהדרגה .
ערבבו הקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה והוסיפו בהדרגה כאשר במקביל הוסיפו את החלב .
הקציפו רק עד איחוד הימנעו מהקצפת ייתר זה יוריד את הנפח .
העבירו לקערה נפרדת שליש עד חצי (תלוי כמה דומיננטי אתם רוצים את הקפה ) מהקצף וערבבו עם הקקאו מים וקינמון שהמסנו קודם .
קפלו רק עד איחוד.
שמנו תבנית קוגלהוף והעבירו כל פעם כמות מהמסות השונות .
עם שיפוד צרו צורת שיש .
פזרו את הפקאן באופן אחיד מעל .
אפו בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 50-55 מעלות .
קררו לחלוטין לפני חילוץ מהתבנית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *