עוגת שוקולד
טעימה- מרי שרעבי
מרכיבים –
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח +אבקת אפיהאו קמח תופח
חצי כוס קקאו מנופה
כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כוס מים רותחים להכניס כפית נס קפה ולערבב
לקרם שוקולד
200 גרם שוקולד מריר/חלב
קופסה שמנת מתוקה/אפשר פרווה
אפשרות לקוקוס מעל הקרם
מדידה על פי כוס חד"פ לשתיה חמה.
אופן ההכנה-
מקציפים ביצים עם בלון מיקסר.
לשים בקערת המיקסר את הביצים לא מפרידים
ומפעילים את המיקסר בעוצמה בינונית למשך דקה.
מוסיפים בהדררגה את הסוכר ומקציפים במשך 6 דקות מלאות.
כעבור 6 דקות תתקבל קציפה תפוחה ובהירה.
להנמיך את עוצמת המיקסר למהירות חלשה.
להוסיף את השמן הקמח +אבקת אפיה את הקקאו
אבקת הסודה לשתיה המלח ובסוף את המים הרותחים
להמשיך להקציף עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה.
ליצוק לתבנית עגולה משומנת מעט עם חור או בלי או ל-2 אינגליש קייק .
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות מצב אפיה
למשך 40 דקות או לבדוק בעזרת שיפוד עץ אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
לצנן בטמפרטורת החדר
ולאחר להכין את הקרם.
הכנת הקרם:
בסיר קטן להביא לרתיחה את השמנת המתוקה
לכבות את הגז ולהוסיף את השוקולד ולערבב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
לשפוך על העוגה לאחר שהיא התקררה.
להכניס לשעתיים בתוך המקרר ואז לפרוס ולהתענג