מתכון לקרואסון חמאה

מתכון לקרואסונים חמאה – כרמלה כרמלה

קילו קמח
שקית שמרים  / 2 כפות יבשים
2 ביצים
חצי כוס סוכר
כ-1 1/2 כוסות מים פושרים או יותר לפי הצורך
קחצי כפית מלח

300 גרם חמאה לקיפולים

הכנה –
מערבבים את כל החומרים היבשים ולאחר מכן להוסיף ביצים ומים פושרים

וללוש לבצק רך. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד
משהים את הבצק במקרר למשך שעה.
להוציא מהמקרר מחלקים ל. 4 כדורים.
מרדדים כל כדור למלבן ומורחים  חמאה קרה.

מקפלים את הבצק לשלוש, מרדדים ושוב מקפלים את הבצק לשלוש (כמו הכנת בצק עלים)

לכסות עם נילון ולהכניס למקרר לחצי שעה. יש לחזור על הפעולה פעמיים.
לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר כשעתיים.
לאחר מכן מרדדים לעיגול כמו פיצה חותכים למשולשים מגלגלים לקרואסון ומשהים לתפיחה כ 25 דקות.

מורחים ביצה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה.
מי שאוהבת מתוק
להכין סירופ

סירופ
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
להרתיח. לאחר רתיחה להעביר ללהבה קטנה תוך כדי לערבב את הסוכר למשך 10 דקות.
לאחר מכן להוסיף למים כף מיץ לימון סחוט ולהשאיר על להבה עוד חמש דקות לקבלת סירופ סמיך אך לא קשה.
למרוח סירופ חם על המאפים לאחר שהתקררו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *