מאפה גבינות – נעמוני בקיש – טפאדה
מצרכים למילוי:
תפוח אדמה מבושל
חבילה גבינה מלוחה חמד
500 גר' גבינה לבנה
100 גר' גבינה צהובה
מעט מלח
אגוז מוסקט
ביצה
אופן הכנת המילוי –
למעוך תפוח אדמה אחד מבושל לפירה. ולערבב את שאר החומרים –
150 גר גבינה מלוחה חמד
גבינה לבנה
100ג גבינה צהובה
כפית אחת מלח
אגוז מוסקט
ביצה וחצי בתוך המילוי (את החצי השני נמרח מעל המאפה)
מצרכים לבצק –
כוס מים
כוס שמן
כפית מלח
4 כוסות קמח
אופן הכנת בצק –
בסיר נשים ביחד:
כוס מים
כוס שמן
כפית מלח
נביא לרתיחה, ואז נכבה וניתן שיתקרר
נוסיף 4 כוסות קמח רגיל
נלוש לבצק גמיש (זהירות שלא יהיה דביק)
נכסה במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות
נפריד לשני גושים ונפתח גוש אחד עם מערוך
אין צורך לקמח את משטח העבודה
נניח על תבנית מרובעת 22/30 ונשים את המילוי (מהמתכון למעלה)
נמרח מהמילוי בצורה אחידה
נרדד את הגוש השני ונניח מעל המילוי
לפני האפיה לחתוך את הבצק לקוביות עד הסוף
נמרח את חצי הביצה שנשאר מקודם ונפזר שומשום
לאפות על חום 190 מעלות כשעה או עד להשחמה.