עוגיות חמאה הורסות

עוגיות חמאה הכי טעימות שיש – כנרת הרוש הלוי
קרדיט לאורלי קרלין על המתכון ההורס

מרכיבים-

200 גר' חמאהרכה מאוד

100 גר' אבקת סוכר

70 גר' חלבון (2)

300 גר' קמח

קורט מלח

הכנה –

בקערת המיקסר מניחים 200 גרם חמאה רכה מאוד! לא מומסת
ומנפים מעל 100 גרם אבקת סוכר
מקציפים את שניהם יחד עד לאיחוד.
מוסיפים 70 גרם חלבונים ומקציפים שוב עד לאיחוד
בקערה נפרדת מנפים 300 גרם קמח וקורט מלח ומערבבים.
מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה,

מוסיפים את הקמח ב2 פעימות ומערבלים עד לאיחוד וקבלת משחה.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים בצורת רוזטות.
אפיה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 10 דק.
טיפים:
*החמאה חייבת להיות רכה מאוד מאוד, לפחות שעתיים שלוש מחוץ למקרר
* החלבון למי שאין משקל שווה ערך ל 2 חלבונים של ביצה גודל L
* בהתחלה קצת קשה לזלף את הבצק

אז נעזרים בשתי הידיים ולאחר מספר דק הוא מתרכך והזילוף זורם בצורה קלילה יותר
*השתמשתי בצנטר M1 לקבלת הצורה המצורפת.

במידה ורוצים להכין ללא זילוף

מכניסים את הבצק למקרר לשעה

אחר כך יוצרים עיגולי בצק ומשטחים עם היד .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *