אמפנדס – כיסוני בצק עם בשר מטבח דרום אמריקאי – תמונה באדיבות טלי גומלסקי
המתכון מבוסס על מתכון מסעדת אל גאוצ'ו
מרכיבים-
לבצק-
3 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
160 מ"ל מים (כ- 2/3 כוס )
כפית מלח
כף סוכר
מלית בשר-
300 גרם בשר טחון
בצל לבן קצוץ דק
בצל ירוק קצוץ
1/4 כפית פלפל לבן
מעט צ'ילי גרוס
מעט אורגנו יבש
כפית פפריקה מתוקה
מלח
תוספת מומלצת – ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנטנות
הכנה-
מלית –
מטגנים בצל ואחר כך הבשר לפירורים
מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים היטב ומקררים.
בצק –
לשים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק.
מחלקים לכדורים לגודל כדור פינג פונג
מרדדים את הכדור דק דק
ממלאים במלית
מקפלים ומהדקים את הקצוות
מטגנים בשמן בחום בינוני עד לקבלת מאפה זהוב
את הבצק אפשר להכין בכל מילוי גם צמחוני וטבעוני כאן תוכלו לראות
מתכון לאמפנדס ארגנטינאי