עוף עם תפו״א בתנור – ארוחת צהרים הכי טעימה לשבת
סיוון אוחיון אברגיל
מרכיבים-
עופות שוקיים וכרעיים לפי הכמות הרצויה
5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוני-
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
מעט שמן
מעט מלח
פלפל שחור לפי העין
כף וחצי פפריקה מתוקה בשמן,
תבלין גריל עוף בנדיבות,מעט כמון,
חצי כף כורכום
כף שום כתוש( או 6-5 שיניים כתושות )
2-3 כפות דבש/ סילאן
רוטב סויה
קורט עלי רוזמרין יבשים
הכנה –
1. לחמם תנור ל 200 מעלות
2.את העופות לנקות ולשטוף היטב ולהניח בתבנית עם הבצל הגמבה והתפו״א
4.בקערה נפרדת לשים את השמן עם התבלינים הרשומים מעלה ולהוסיף 2-3.
כפות של מים רותחים להוריד את הסמיכות בכדי שהמרינדה תהיה מעט נוזלית * או אפשרות נוספת:
לשפוך את השמן וכל התבלינים ישר על המרכיבים בתבנית ואז לערבב הכל בידייים , מה שיותר נוח לכן…
לערבב טוב ולשפוך מעל העופות והתפ״א בתבנית
לערבב עם הידיים ולעסות את העופות טוב שיחדרו כל התבלינים (גם מתחת לעור)
אני שמה בתוך העור של העוף גם מעט דבש/סילאן ושום כתוש ובנוסף מעל העור קצת סילאן ורוטב סויה
לאפות בתנור על טורבו 200 מעלות 25 דק׳ מכוסה בנייר כסף מחורר ל.
אחר מכן ולהוריד מטורבו לאפייה משהו כמו 45-50 דקות תלוי בתנור עד שהתפ״א הופכים רכים,
לבדוק כל הזמן עם מזלג, לקראת הסוף להנמיך מעלות ל 180 מעלות שוב על טורבו למרקם קריספי והשחמה