קציצות עדשים וירקות אפויות ובריאות- אילנית ארז
מרכיבים-
300 גר' עדשים שחורות
חצי חבילה פטרוזיליה
גזר
50 גר' אגוזים
בצל
3 כפות קמח
3 ביצים
מלח ,פלפל כמון
הכנה –
להשרות 300 גרם עדשים שחורות במים במשך שעה.
לאחר מכן לבשל עד שמתרכך מעט. מסננים .
טוחנים את העדשים עם חצי חבילת פטרוזיליה, גזר, 50 גרם אגוזים ובצל
מוסיפים לתערובת 3 כפות קמח, 3 ביצים, מלח, פלפל, כמון ומעט אבקת מרק
מכינים קציצות בידיים רטובות ומניחים בנייר אפיה משומן היטב.
מזלפים מעט שמן מעל ומכניסים לתנור חם לכעשרים דקות ( עד שהקציצה מתקשה קצת)