קציצות פילה דגים כמו שהיו מכינים פעם בבית הספר

קציצות דגים מטוגנות נפלאות בטעם של פעם

המתכון באדיבות – אבי שריד

 

המרכיבים – 80 קציצות

אריזה של קילו מכל דג – נסיכת הנילוס ומרלוזה.

2 ראשי שום

7 פרוסות לחם- בפסח אפשר להחליף לחצי כוס קמח מצה

חבילה כוסברה/פטרוזיליה

5 בצלים מגורדים

3 גזרים מגורדים

6 ביצים

פירורי לחם לפי הצורך/קמח מצה

מלח פלפל שחור

הכנה –

מרתיחים את הדגים במים.מרגע ההרתחה 12 דקות .

מסננים במסננת במים קרים.

מורידים את הדגים למשטח עבודה ומפוררים אותם עם מזלג ,

בהרתחה הזו מסיגים שני דברים , אין צורך לטחון והריח מתפוגג.

מכניסים לקערה ומוסיפים 2 ראשי שום כתושים,7פרוסות לחם החלק הרך להרטיב ולסחוט.

חבילה גדולה של כוסברה/פטרוזלייה ,5 בצלים מגורדים 3 גזרים מגורדים דק , 6 ביצים (לארג')

פרורי לחם לפי הצורך ,מלח ופלפל שחור.

להכניס למקרר לשעה ולטגן.

יצא לי 80 קציצות .

תהנו אבי שריד

קציצות דגים מטוגנות נפלאות כמו שהיינו אוכלים פעם בבית הספר !

6 תגובות

  1. האם להוסיף פירורי לחם לתערובת או לצפות לפני הטיגון הקציצות הללו מחזירות אותי 45 שנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *