קציצות דגים מטוגנות נפלאות בטעם של פעם
המתכון באדיבות – אבי שריד
המרכיבים – 80 קציצות
אריזה של קילו מכל דג – נסיכת הנילוס ומרלוזה.
2 ראשי שום
7 פרוסות לחם- בפסח אפשר להחליף לחצי כוס קמח מצה
חבילה כוסברה/פטרוזיליה
5 בצלים מגורדים
3 גזרים מגורדים
6 ביצים
פירורי לחם לפי הצורך/קמח מצה
מלח פלפל שחור
הכנה –
מרתיחים את הדגים במים.מרגע ההרתחה 12 דקות .
מסננים במסננת במים קרים.
מורידים את הדגים למשטח עבודה ומפוררים אותם עם מזלג ,
בהרתחה הזו מסיגים שני דברים , אין צורך לטחון והריח מתפוגג.
מכניסים לקערה ומוסיפים 2 ראשי שום כתושים,7פרוסות לחם החלק הרך להרטיב ולסחוט.
חבילה גדולה של כוסברה/פטרוזלייה ,5 בצלים מגורדים 3 גזרים מגורדים דק , 6 ביצים (לארג')
פרורי לחם לפי הצורך ,מלח ופלפל שחור.
להכניס למקרר לשעה ולטגן.
יצא לי 80 קציצות .
תהנו אבי שריד
6 תגובות
זה טעים מאוד ,מה עם כמות הלחם והטיגון האם באפיה נקבל טעם טוב.
לדעתי רק טיגון
תודה. כתבתי שהמתכון לא יורד אבל הכל בסדר. מאד שמחה עם המתכון.
האם להוסיף פירורי לחם לתערובת או לצפות לפני הטיגון הקציצות הללו מחזירות אותי 45 שנה
לתערובת ,אפשר גם לצפות מסביב
תודה על המתכון שמעיף אותי אל ימים אחרים.