מתכון לכנפה אליפות – קינוח שכולם משתגעים עליו
קרדיט תמונה – אמיר נחום
מרכיבים –
150 גר' שערות קדאיף (יש לקנות בכל סופר קפוא )
100 גרם חמאה
גבינת ריקוטה 250 גרם
חופן מוצרלה מגורדת
לסירופ סוכר –
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
מעט וניל
מיץ מחצי לימון
מי ורדים
פיסטוקים
הכנה –
לשפוך את החמאה המומסת על שערות הקדאיף
לערבב ולהפריד את השערות לחלק ל- 2
לשים חצי מכמות ההקדאיף במחבת עם כף חמאה להדק היטב לתחתית המחבת.
לפזר את הגבינות מעל.
להניח שערות קדאיף מעל תערובת הגבינות בצורה אחידה, ושוב להדק אפשר בעזרת כף.
לחמם את הכנאפה על אש בינונית גבוהה עד שהקדאיף מזהיב למטה
הופכים לצד שני בעזרת צלחת.
מטגנים עד שמזהיב יפה.
מפזרים מלא פיסטוקים או לא איך שאוהבים ואז שופכים את הסירופ.
בינתיים מכינים את הסירופ בסיר קטן מבשלים עד שנעשה סמיך כמו דבש.
מוסיפים מי ורדים
שופכים את הסירופ מעל הכנאפה בעודה חמה