עוגת שמנת פירורים – רוחמה כהן
מרכיבים-
חומרים לבצק
1 ביצה
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
100 ג"ר חמאה או מחמאה רכה מעט
קמח כמה שניכנס בערך 2 כוסות.
חומרים לקרם שמנת
4 שמנת חמוצה של 200 ג"ר
6 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1 שמנת להקצפה
1 אינסטנט וניל
ההכנה-
1 לשים את כל חומרי הבצק למעט הקמח ,
ולהוסיף קמח כל פעם קצת עד שיתגבש לבצק נוח לעבודה (לר לרדד יתר על המידה)
2 ניקח תבנית 26 נשטח 3/4 מהבצק
ואת השאר נשטח בתבנית קטנה לפרורים
נכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-20 דקות ונצנן
להכנת הקרם שמנת
1 נערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר וניל הייטב ונשים בצד
נקציף שמנת מתוקה סוכר ואינסטנט וניל ונערבב עם השמנת החמוצה
2 נשים קרם על גבי הבצק האפוי ומהשליש הנותר נפורר מעל העוגה
בהצלחה רוחמה