רוגעלך שוקולד- חני קונאשוילי
מרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים
כוס סוכר
כוס שמן
4 ביצים
אבקת אפיה
2ו חצי כוסות מים פושרים
1 כפית מלח.
ממרח שוקולד השחר /אפשר פרווה או נוטלה מה שאוהבים
מתכון לרוגלך שוקולד הכי טעים שיש
הכנה-
לערבב שמרים עם הקמח.
לשים סוכר ביצים שמן אפיה וכוס וחצי מים.
להתחיל לערבל כשתי דקות.
להוסיף מלח.
להתחיל להוסיף את כוס המים בהדרגה. כל פעם מעט לעצור
לראות אם צריך את כל הכוס להוסיף.
הבצק צריך להיות חלק ודביק, אחרי 10 דקות לישה.
לשים מעט שמן על היד לעגל לכדור בקערה לכסות להתפחה.
אחרי כשעה להוריד נפח ולהתפיח .התפחה שניה.
לקמח היטב את השיש להוריד את הבצק לחלק ל-6 כדורים.
לרדד לריבוע גדול.
למרוח על חצי בצק שוקולד את החצי השני לקפל על השוקולד מתקבל מלבן.
לרדד את הבצק דק דק.
עם גלגלת לחתוך למשולשים ארוכים לגלגל לקרואסון.
להתפיח 20 דקות.
להבריש בביצה מהולה במים.
לאפות ב180 מעלות.
***אני אופה בטורבו שני מגשים
באמצע האפיה מחליפה את
התבניות עד להזהבה******
איך שהם יוצאים מברישים בסירופ קר.
לסירופ:
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
3 סוכר וניל
כף מיץ לימון
להרתיח לבשל כמה דקות ולקרר.
בהצלחה חני
מתכון לרוגלך שוקולד הכי טעים שיש