עוגיות כוורת – עוגיות וויטראז' כוורת
מתכון של שולי אסולין קרסין
המרכיבים-
לבצק
חצי כוס חמאה רכה ללא מלח
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גודל בינוני
כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
סוכריות צבעוניות קשיחות ושקופות
עוגיות כוורת – עוגיות וויטראז' משגעות
ההכנה –
במיקסר עם וו גיטרה לערבל חמאה, דבש,סוכר ,ביצה ותמצית וניל
על מהירות בינונית עד לאיחוד המרכיבים.
להוסיף את הקמח , מלח ואבקת אפיה, לערבל היטב לעטוף בנילון ניצמד ולמקרר לשעתיים
לחמם תנור ל 175 מעלות .
להכין תבנית עם נייר אפיה
על משטח מעט מקומח לרדד את הבצק לעובי של חצי סמ .
לקרוץ צורת משושה בקוטר של 6-7 סמ ובאמצע לקרוץ משושה קטן יותר שייתן לנו באמצע לפחות קוטר של 3-4 סמ
להניח על התבנית.
לרסק את הסוכריות בין 2 ניירות אפיה בעזרת מערוך כבד או לכתוש בעזרת מכתש אם יש לכן.
להכניס לתוך כל מרכז משושה פרורי סוכריות בגובה העוגיה ,להיזהר לא ללכלך מסביב או מעל הבצק בכדי שייצאו לכן עוגיות יפות.
לאפות ל 6-8 דקות להוציא ולהשאיר בתבנית להתקרר לגמרי לא לגעת כשזה חם לא לשכוח שזה סוכר חם ויכול לגרות לכוויות
זהירות עם הילדים גם.. זה לוקח בערך 15 דקות להתקרר.
עוגיות כוורת – עוגיות וויטראז' משגעות