מתכון למרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי אחד המאכלים שאני הכי אוהבת לאכול .
בערב חורפי זו מנה עוצרת נשימה …
לפני שמתחילים להכין את המרק לוקחים פרוסות של לחם  – אפשר לחתוך לקוביות גדולות,
מורחים בשמן זית וקצת שום כתוש ומכניסים לתנור עד שנהפך לקרוטונים.
המתכון הבא של איריס רוזן וייס
המרכיבים-
6-8 בצלים פרוסים
30 גר' חמאה/שמן זית
כוס יין לבן
מלח ,פלפל שחור
כפית בזיליקום יבש וגם אורגנו
2 סוכר חום
2 כפות אבקת מרק בצל (לא חובה)
כף גדושה קמח

מתכון למרק בצל צרפתי

ההכנה –
לחמם בסיר את החמאה ולטגן בצל חתוך דק עד שמזהיב ומתקרמל יפה.
להוסיף יין לבן ולאדות.
להוסיף מים רותחים ולערבב.
להוסיף:
מלח
פלפל שחור
בזיליקום יבש
אורגנו יבש
סוכר חום
וקצת אבקת בצל (לא חובה)
כשמבעבע אני מסמיכה עם קמח (מערבבת כף של קמח לבן בכוס מים קרים ומוסיפה למרק)
לתת לזה להתבשל כמה שיותר לפחות חצי שעה או יותר.
בעיניי טעים יותר אחרי יום במקרר.
לחמם ולהגיש עם פרמזן מגורר גס ולחם שום או קרוטונים
בתיאבון.
מתכון למרק בצל צרפתי

מתכונים למרקים שלנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *