עוגיות נדירות וטעימות – ללא טיפה של שמן
וממש מעט סוכר עוגיות מעולות לדיאטה – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים לט"ו בשבת – יפעת רפאל
עוגיות גרעינים אגוזים ופירות יבשים
מרכיבים–
גרעיני חמנייה 1 כוס
גרעיני דלעת 1כוס
שקדים 1 כוס
שומשום חצי כוס
אגוזי מלך חצי כוס
אגוזי פקאן חצי כוס
חמוציות שליש כוס
2 כפות סוכר חום
3 חלבוני ביצה
2 כפות דבש
וחצי כפית תמצית אפייה בטעם תפוז/גרידה מתפוז
ההכנה –
להקציף את החלבונים עם הדבש להוסיף תמצית אפייה בטעם תפוז .
לערבב עם כל המרכיבים .
הכמויות הם לפי מה שהיה לי בבית אפשר לשנות לפי מה שיש אבל שהמשקל יהיה זהה.
על תבנית עם נייר אפיה להניח עיגולים מהבצק.
לאפות בתנור מחומם מראש על 150 מעלות כ- 15 דקות
עוגיות גרעינים אגוזים ופירות יבשים
-ניתן להשתמש בתחליפי סוכר במקום הדבש – כמו סוויטנגו וכו'
-אם אין ת. תפוזים שימו גרידה של תפוז או בלי
8 תגובות
האם במקום תמצית אפיה בטעם תפוז אפשר להשתמש באבקת אפיה?
כן
אשמח למתכונים
שלום לך , אשמח לדעת באלו תחליפי סוכר אפשר להשתמש על מנת המתכון יתאים לחולים שגרתיים?
תודה ,סימה
כל התחליפים הקיימים בשוק
תודה על מתכון נהדר.
האם יש לשבור את אגוזי המלך, פקאן ושקדים?
ובאיזה עובי יש לשטח את העיגולים לפני הכנסה לתנור?
לא חייבים לשבור – לשים עם כף
?