תבשיל קינואה עם ירקות
תבשיל קינואה – מתכון והסברים תודה למתנה בסון
איך מכינים קינואה ?
מה מיוחד בקינואה ?
למה כדאי לנו לאכול קינואה ?
קינואה גדלה בשיח יפייפה, בצורת זרעונים קטנים.
מבחינה קולינארית הקינואה נכנסה תחת הכותרת "משפחת הדגנים" למרות שלמעשה אינה דגן אמיתי.
יש 3 זנים של קינואה בארץ : קינואה לבנה, קינואה אדומה , קינואה שחורה
– הקינואה עשירה בחלבון מלא
( עד 20 גרם חלבון ל100 גרם)
– ללא גלוטן
– תכולה נכבדת של ויטמינים ומנרלים
איך מכינים תבשיל קינואה ?
מרכיבים –
בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
גמבה חתוכה לרצועות
זוקיני אחד גדול מגורד בפומפייה
גזר בינוני מגורד בפומפייה
כוס 220 קינואה
שמן זית
תיבול : מלח הימלאיה, 1/2 כפית סומק,
פלפל אנגלי טחון,
1-2 כפית פפריקה מתוקה.
ההכנה –
שלב 1 :
מכינים סיר עם מים רתוחים
מוסיפים לסיר קינואה (לאחר ששטפנו אותה היטב)
מוסיפים מעט מלח הימלאיה ושמן זית ומערבבים. ( כמו פסטה )
לאחר 5-6 דקות , הקינואה נפתחת מסננים את המים ומניחים בצד.
שלב 2:
באותו סיר, מטגנים את הבצל הסגול בשמן זית עד שהוא טיפה מתבשל.
מוסיפים את הגמבה , 2-3 דקות בישול
מוסיפים את הגזר והקישוא המגורדים
בעודם מתבשלים, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם.
לקראת ההשחמה , מוסיפים את הקינואה המבושלת לתוך הסיר, מערבבים בעדינות ומחממים דקה נוספת.
מכסים את הסיר. לאחר 5 דקות ניתן להגיש .
ניתן להכין את הקינואה עם ירקות אחרים שתאהבו , אופן וזמן הבישול משתנה לפי חיתוך וגודל הירקות.
מאכלים צמחוניים אצלנו באתר
תבשיל קינואה עם ירקות