קרם בוואריה – הכינה ג'וליאן נסאר
קינוח זה מבוסס על קינוח בווארי מסורתי העשוי מקרם וניל שנהפך על צלחת הגשה ומוגש עם שוקולד ואגוזים.
בשנות ה-80, היה קרם בוואריה קינוח אהוב במסעדות ישראליות.
מתכון לקרם בוואריה כמו של פעם
מרכיבים-
כוס חלב
חצי כוס סוכר
5 חלמונים
חצי שקית ג'לטין 7 גר'
1/4 כוס מים
ההכנה –
מכינים קרם אינגלז-
מערבבים ג’לטין עם מים ומניחים בצד.
יוצקים כוס חלב לסיר עם מקל הוניל
מוסיפים שמנת מתוקה אחת ורבע כוס סוכר ומביאים לסף רתיחה.
טורפים את החלמונים עם רבע כוס הסוכר שנשאר.
מוזגים מעט מתערובת החלב החם לקערת החלמונים וטורפים היטב להשוואת טמפרטורה.
ואז מוזגים את תכולת קערת החלמונים לסיר ובוחשים היטב.
מחזירים לבישול על להבה נמוכה ומערבבים עד להסמכה קלה.
מוסיפים גם את את הג’לטין עם המים.
כדי למנוע גושים מסננים את הקרם שנוצר ,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים אותה בעדינות לתוך קרם האינגלז.
את הקרם אפשר לשים בתבנית פיירקס מרובעת או בכוסות אישיות
אני אוהבת לשים בישקוטים בתחתית.
אפשר להניח בתחתית כוסות ההגשה ביסקוטים ואז למזוג את הקרם.
מקררים עד ההגשה.
להגשה ממיסים שוקולד מריר עם מעט חמאה או שמן ומזלפים מעל עם אגוזים או שקדים
4 תגובות
בדיוק כמו שהייתי מכינה במשך שנים. אני הייתי מוסיפה למעלה מעל סירופ השוקולד מעט מעט טיפות ויסקי ופיסטוקים גרוסים….
מעולה
היי אפשר מתכון בגרמים? כמה גרם ג'לטין?
בשקית יש 14 גרם