לחמניות בשר וחצילים

צילום – מיטל פור בלקר

לחמניות ממולאות בשר עם חצילים –  מיטל פור בלקר

 

המרכיבים

לבצק-

קילו קמח

50 גר' שמרים טריים/2 כפות יבשים

600 מ"ל מים קרים

חצי כוס סוכר

20 גר' מלח

30 גר' גלוטן (אם אין תשתמשו בקמח לחם)

180 מ"ל שמן

ההכנה –

מעבדים את המרכיבים במיקסר וו לישה לבצק אחיד וחלק 10 דקות לישה.

נותנים מנוחה של שעה. להתפחה.

מילוי בשר וחצילים-

חצי קילו בשר טחון

200 גר' שומן כבש

2 בצלים קצוצים

מלח, תבלין ראס אל חנות כפית או אגוז מוסקט מעט

2 חצילים פרוסים לקוביות

פטרוזיליה

ההכנה –

מטגנים בצל ומוסיפים הבשר שומן ותבלינים.

מטגנים לחוד את החצילים ומוסיפים לבשר.

מכדררים מהבצק 15- 20  כדורים וממלאים במלית של הבשר.

מברישים ביצה ושומשום ומתפיחים חצי שעה לפני האפיה.

אופים בתנור 180 מעלות חצי שעה או יותר.

 

 

 

8 תגובות

  1. אפשר במקום חצילים פלפלים אדום (גמבה)קצוץ
    פלפל ירוק קצוץ + פלפל חריף נקי מזרעים קצוץ
    לטגן עם בצל גדול ולהוסיף את הבשר
    לתבל טוב עם בהרט, פלפל שחור, מעט כמון ,כורכום
    מאוד מאוד טעים!!

  2. היי למה לא לטגן את החצילים עם תערובת הבשר והתבלינים? זה חוסך עוד עבודה ועוד מחבת לנקות. אני מכינה באופן הזה שנים והתוצאה מעולה! ועוד טיפ! גם בצק ספידי מתאים למתכון הזה.
    תודה עינת?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *