דושפרה – כיסונים בוכריים ממולאים בבשר

צילום – אילנה לוי

דושפרה – כיסונים בוכריים ממולאים בבשר – אילנה לוי

הבצק:

חצי ק"ג קמח

1 כפית מלח

2 ביצים

2 כפות שמן

ו – 3/4 כוס מים לפי כוס מידה 250 מ"ל.

ההכנה של הבצק

ללוש במיקסר היטב את הבצק,

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות בניילון ולהניח למנוחה של חצי שעה.

ללוש במיקסר שוב כמה דקות ולהשאיר למנוחה של חצי שעה נוספת.

לכסות ולחזור על הפעולה שוב לאחר 20 דקות. כך מתקבל בצק חלק וחזק יותר.

המילוי:

לטגן במעט שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה יפה.

להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה

וחצי ק" ג בשר טחון עם 100 גר' שומן כבש קצוץ דק.

לתבל בכפית מלח, מעט פלפל שחור ומעט כמון.

לטגן ולפורר את הבשר עד צימצום כל הנוזלים ולקרר.

הכנת הכיסונים-

לחלק את הבצק ל -4 חלקים על משטח מקומח.

לרדד כל חלק לעלה דק מומלץ במכונת פסטה. לקרוץ עיגולים למלא כפית מהבשר ולסגור לחצי ואז לאחד את שתי הקצוות. להניח על מגש מקומח.

להרתיח בסיר מים עם כפית מלח ו – 3 כפות שמן וכשרותח להכניס את הדושפרה כל פעם 12. לא להעמיס בסיר. לבשל עד שהם צפים ועוד כ – 30 שניות, לא יותר!!! ולהוציא.

הגשה: לפזר מעט פלפל שחור גרוס על הדושפרה ולהכין קערית עם מיץ מלימון סחוט, 2 כפות חומץ ו – 2 שיני שום.
לטבול את הדושפרה ברוטב ולאכול. פשוט מעדן.
בהצלחה – אילנה לוי

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *