עוף עם אפונה- אילנית כרבי
מרכיבים
8-10 שוקיים אפשר כרעיים
4 בצלים
5 שיני שום
2 כפות סילאן
כף כורכום
כפית בהרט
אריזה של אפונה עדינה קפואה
כף מרק עוף
פלפל שחור
פטרוזיליה יבשה
מעט תבלין גריל עוף+כוסברה יבשה
עוף עם אפונה
ההכנה –
ננקה, נשטוף ונסנן שוקיים או כל חלק אחר של עוף)
נחתוך 4 בצלים לחצי , נטגן בסיר רחב מותאם לתנור, נוסיף 5 שיני שום. כשהבצל מזהיב נוסיף 2 כפות סילאן( לכמות של כעשר שוקיים),
כף כורכום ובהרט נערבב. נכניס את העופות ונטגן משני הצדדים.
ננמיך את האש לכעשר דקות כדי שכל הנוזלים יספגו.
נוסיף חבילה של אפונה עדינה וככוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף.
נפזר פלפל שחור גרוס , פטרוזליה יבשה
ונבשל עד להתרככות העוף.
כשהעוף מוכן נפזר גריל עוף על העופות, כוסברה יבשה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל- כשבע דקות
רק לקבלת בצבע היפה הזה( ממליצה בשלב של ההכנסה לתנור לזגג טיפונת סילאן, זה מוסיף המון לצבע) בהצלחה
להגיש עם אורז לבן
אורז לבן-אילנית כרבי:
ננקה, נשטוף ונסנן אורז. ( אני אוהבת בסמטי)
נטגן את האורז , נוסיף מלח. נערבב ונוסיף כשתי כוסות מים רותחים על כל כוס אורז,
נוסיף כפית מרק עוף. נערבב. נמניך את הגז,
נכסה במגבת ולאחר רבע שעה, נפתח את האורז עם מזלג.
נפזר פטרוזליה יבשה. נכבה את הגז וניתן מנוחה של 5 דקות.