שיר בן חמו – קציצות עוף ובשר
המרכיבים-
חב' פטרוזיליה
חב' כוסברה
צרור שמיר
צרור עליי סלק ירוק (רק העלים)/מנגולד
בצלקצוץ דק
חצי קליו בשר טחון.
(אני הכנתי עם רבע חזה עוף טחון ורבע בשר טחון)
תיבול-
כפית של בהרט
רבע כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח.
ההכנה –
מערבבים הכללכדי תערובת אחידה וחלקה. מטגנים קציצות כמו שניצל- מכינים שתי צלחות –
טובלים בביצה ואז בפירורי לחם/קמח מצה בפסח(פירורי לחם כשר לפסח) ומטגנים בשמן עמוק.
אפשר לאכול כך או לבשל ברוטב.
כשיש קציצה מושלמת שימו באיזה רוטב שבא לכם – בצל עם פטריות, או עגבניות, וכו'.
אני הלכתי הפעם על רוטב בסיס עגבניות וגמבה עם שום, והוספתי זיתים מגולענים (מורתחים) וקצת שעועית ירוקה.
לצד אורז לבן.
לרוטב עגבניות – קצצו בצל הוסיפו שם וקופסה של עגבניות מרוסקות , קצת רסק וקצת פפריקה מתוקה.
עגבניות וגמבה אדומה פרוסות. לבשל קציצות כחצי שעה.