מתכון לקוקילידה – ללא גלוטן כשר לפסח

אפרת שוהם
אני שתמיד מחפשת מתכונים לקינוחים פרווה שיתאימו לאחר ארוחה בשרית,
ישר ניסיתי את המתכון. יצאו קוקילידות מעולות שלא נופלות בטעם מקוקילידות חלביות.
תודה ל – 

שמחה אלגלי

 על מתכון מעולה –  אפרת שוהם 

קוקילידה ללא גלוטן ופרווה
מרכיבים-
200 גר' שוקולד מריר
חצי כוס שמן
3 כפות קקאו
2 ביצים
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח ללא גלוטן או קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
המילוי-
קצפת צמחית/או חלבית
כף סוכר
כף אינסטנט פודינג וניל
פירורי עוגיות אוראו
ההכנה –
ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר עם חצי כוס שמן ומערבבים היטב.
מוסיפים 3 כפות קקאו ומערבבים.
בקערה נפרדת מקציפים במשך 4 דקות במהירות גבוהה 2 ביצים L עם חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום.
מנמיכים מהירות ומוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבל עד לאחידות.
מוסיפים 3/4 כוס קמח (קמח תמי ללא גלוטן או רגיל) וכפית אבקת אפיה. מערבבים רק עד לאיחוד.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר עגול גדול ומזלפים עיגולים במרווחים.
אופים במשך 9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
למילוי של הקוקילידה הקצפתי שמנת צמחית עם כף סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל ולאחר ההקצפה הוספתי פירורי עוגיות אוראו (ללא מילוי).
לאחר מילוי שומרים במקפיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *