אני שתמיד מחפשת מתכונים לקינוחים פרווה שיתאימו לאחר ארוחה בשרית,
ישר ניסיתי את המתכון. יצאו קוקילידות מעולות שלא נופלות בטעם מקוקילידות חלביות.
תודה ל –
שמחה אלגלי
על מתכון מעולה – אפרת שוהם
קוקילידה ללא גלוטן ופרווה
מרכיבים-
200 גר' שוקולד מריר
חצי כוס שמן
3 כפות קקאו
2 ביצים
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח ללא גלוטן או קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
המילוי-
קצפת צמחית/או חלבית
כף סוכר
כף אינסטנט פודינג וניל
פירורי עוגיות אוראו
ההכנה –
ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר עם חצי כוס שמן ומערבבים היטב.
מוסיפים 3 כפות קקאו ומערבבים.
בקערה נפרדת מקציפים במשך 4 דקות במהירות גבוהה 2 ביצים L עם חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום.
מנמיכים מהירות ומוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבל עד לאחידות.
מוסיפים 3/4 כוס קמח (קמח תמי ללא גלוטן או רגיל) וכפית אבקת אפיה. מערבבים רק עד לאיחוד.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר עגול גדול ומזלפים עיגולים במרווחים.
אופים במשך 9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
למילוי של הקוקילידה הקצפתי שמנת צמחית עם כף סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל ולאחר ההקצפה הוספתי פירורי עוגיות אוראו (ללא מילוי).
לאחר מילוי שומרים במקפיא.