עוגת קפה ,
אגוזים , שוקלד וקוקוס – נעמי שושן
עוגה טעימה במיוחד
תבנית עגולה מס׳ 24
המרכיבים-
להכנת העוגה:
4 ביצים,
½ כוס סוכר
½ כוס קוקוס
1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום או פירורי עוגיות גם כשרות לפסח)
50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
1 כפית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית נס קפה
להכנת הסירופ:
2 כפיות סוכר,
חצי כוס מים רותחים.
להכנת הקרם קפה:
2 מכלי שמנת מתוקה/פרווה
אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר
כפית נס קפה.
ההכנה-
להפריד את הביצים.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
נוסיף חלמונים ונקציף כמה שניות.
נוסיף אבקת אפייה , נס קפה, ונמשיך להקציף כמה שניות.
נוסיף שוקולד , קוקוס , אגוזים ופירורי לחם.
מקפלים עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ויוצקים לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
ולאפות 180 מ׳ 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הסירופ-
לערבב יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
הכנת הקרם קפה-
נכניס לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים.
ונתחיל להקציף עד לקבלת קרם יציב.
ניצוק מעל העוגה וניישר, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
ומכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
4 תגובות
עוגה טעימה וקלה עשיתי אותה
ממש מעולה תודה רבה לך
מקסים
האם אין שמן במתכון