לחמניות של פסח – הכי טעים בעולם
מכינים אותם ממש כמו שמכינים פחזניות – אורית חדידה
המרכיבים –
2. כוסות מים חמים
1/2. כוס שמן
כפית מלח
1/4. כפית פלפל לבן
2. כפיות שטוחות סוכר
2. כוסות קמח מצה
1/2. כפית אבקת אפייה
4. ביצים גודל L
ההכנה-
מרתיחים בסיר- מים, שמן, מלח, פלפל, סוכר.
מוסיפים את הקמח מצה ואבקת האפייה ומערבבים על אש נמוכה עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר.
מצננים מעט ומוסיפים ביצה מערבבים עד שהביצה נטמעת בתערובת ושוב עוד ביצה, כך את כל הארבע.
מחממים תנור 200 מעלות
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים או צורה של לחמנייה ארוכה..
אופים 15 דקות ומורידים ל 180 מעלות לעוד 45 דקות.
בהצלחה!!!
2 תגובות
נראה מאיד טעים. אפשר להכין ולהקפיא?
תודה .שנים עושה לחמניות .הסוד של הוספת אבקת אפייה -גדול .כל הכבוד