מתכונים לפשטידות
פילו במלית מנגולד וגבינות – הקראנץ מובטח
מתכון – יהודית זוהר בוברובסקי
מרכיבים-
בצק פילו (קניתי של שמרית)
חבילה וחצי עלי מנגולד
אריזה של גבינה בולגרית 250 ג"ר
2 ביצים
חצי כוס קצ'קבל
חצי כוס עמק
ספרי שמן או חמאה מומסת
לצפוי-
כוס חלב
25 גר' חמאה
ביצה
ההכנה-
חבילה וחצי של עלי מנגולד החלק הירוק לשטוף ולקצוץ .
לשים בקערה להוסיף קוביה בולגרית מפוררת.
לערבב גם עם 2 ביצים ,חצי כוס פרורי קשקבל וחצי כוס פרורי עמק לערבב הכל יחד.
קניתי בצק פילו של שמרית זו חבילה קטנה מהקפואים.
לוקחת דף פילו אחד מקפלת לחצי מרססת את הפילו בספריי שמן זית..(.יש לי בקבוק שאני ממלאת בו שמן זית טוב- מאוד מומלץ) .
שמה בקצה הצר מההמלית מגלגלת כמו כרוב ממולא .
מניחה בתבנית עגולה ( די גדולה קוטר 30 סמ)
אחד אחד מהקצה למרכז- אפשר גם בצורת שבלול.
מערבבת חצי כוס חלב 25 גרם חמאה מומסת במיקרו וביצה אחת. ושפכתי על כל השבלול .
לפזר מלעלה שומשום..
לתנור 180 עד שמשחים..
לא צבע בהיר אלא משחים. טעים לאכול את זה חם…מאד טעים