מתכון לצלי כתף חגיגי – מספר 5

עליזה מרציאנו

 

צלי בקר חגיגי כי בלעדיו אין חג

מתכון לצלי כתף חגיגי – מספר 5

המרכיבים-

כ- 2 ק"ג צלי כתף מספר 5 -טרי או קפוא

3-4 בצלים

2 סלסלאות של פטריות טריות

3 שיני שום

2-3 עלי דפנה

4-5 גרגרי פלפל אנגלי

כף פפריקה מתוקה

כף רסק עגבניות

3 כפות דבש/סילאן/סוכר חום

מלח

פלפל שחור גרוס

ניתן להוסיף תפוחי אדמה קטנים או גזר

ההכנה-

  • אם משתמשים בבשר קפוא – להפשיר אותו היטב לילה לפני לשטוף ולנגב מנוזלים.
  • לתבל בפלפל גרוס ושיני שום כתושות.
  • לצלות בסיר (השתמשתי ברוסטר שהוא גם הולך לתנור ) היטב מכל הצדדים ולהוציא לצד.
  • להמשיך בסיר לטגן את הבצלים עד שממש ישחימו יפה .
  • להוסיף את הבשר ותבלינים ומים .
  • לכסות את הסיר ולבשל כשעתיים לפחות.
  • להוסיף את הפטריות ולערבב לתוך התבשיל – לבדוק אם חסר מים ולהוסיף
  • לכסות שוב את הסיר ולהכניס לתנור לעוד שעה וחצי- אפשר לבדוק אם הבשר רך.
  • לאחר שהבשר התקרר היטב אפשר לפרוס אותו
  • לפני ההגשה לתת השחמה בתנור

מתכון לצלי כתף חגיגי – מספר 5

 

9 תגובות

  1. שאלה
    במקום דבש
    אפשר לשים מייפל?
    או שאפשר גם בלי?
    תודה מראש שלומית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *