צלי בקר חגיגי כי בלעדיו אין חג
מתכון לצלי כתף חגיגי – מספר 5
המרכיבים-
כ- 2 ק"ג צלי כתף מספר 5 -טרי או קפוא
3-4 בצלים
2 סלסלאות של פטריות טריות
3 שיני שום
2-3 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
3 כפות דבש/סילאן/סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
ניתן להוסיף תפוחי אדמה קטנים או גזר
ההכנה-
- אם משתמשים בבשר קפוא – להפשיר אותו היטב לילה לפני לשטוף ולנגב מנוזלים.
- לתבל בפלפל גרוס ושיני שום כתושות.
- לצלות בסיר (השתמשתי ברוסטר שהוא גם הולך לתנור ) היטב מכל הצדדים ולהוציא לצד.
- להמשיך בסיר לטגן את הבצלים עד שממש ישחימו יפה .
- להוסיף את הבשר ותבלינים ומים .
- לכסות את הסיר ולבשל כשעתיים לפחות.
- להוסיף את הפטריות ולערבב לתוך התבשיל – לבדוק אם חסר מים ולהוסיף
- לכסות שוב את הסיר ולהכניס לתנור לעוד שעה וחצי- אפשר לבדוק אם הבשר רך.
- לאחר שהבשר התקרר היטב אפשר לפרוס אותו
- לפני ההגשה לתת השחמה בתנור
מתכון לצלי כתף חגיגי – מספר 5
9 תגובות
שאלה
במקום דבש
אפשר לשים מייפל?
או שאפשר גם בלי?
תודה מראש שלומית
מצוין
נראה מהמם. חייבת לנסות לשבת
האם אפשר בסיר לחץ לבשל וכמה זמן
כן אפשר שעה ןחצי
כמה מיים להוסיף
לגובה התבשיל
לאיזה חום לכוון את התנור
170