קציצות דגים עם פול ירוק

הדס אופרת
קציצות דגים חריפות עם פול ירוק זה החיים
סיר שמח וחגיגי
מאת – הדס אופרת 
מרכיבים-
תערובת הקציצות
3/4 קילו פילה בקלה צעירה או נסיכת הנילוס אפשר לערבב
אפשר כל דג גם טרי
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
4 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה
שליש צרור כוסברה
ככוס פירורי לחם/חצי כוס קמח מצה בפסח
כף שמן
חצי פלפל אדום חריף, קצוץ דק (לא חובה)
כפית פפריקה אדומה
כפית כמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
רבע כוס מי סודה-חובה!!
לערבב את כל המרכיבים – לתת לתערובת לנוח בקערה מכוסה במקרר לפחות שעתיים.
לרוטב:
לטגן ברבע כוס שמן
שיניים קלופות מראש שום שלם (כ-12 שיניים)
פלפל אדום גמבה פרוס לרצועות
2 פלפל ירוק חריף
2 פלפל אדום חריף
חצי צרור כוסברה, קצוץ
כף פפריקה אדומה
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
כפית מלח
כף יפה של רוטב צ׳ילי מתוק-לא לוותר!!
3 פרוסות לימון כבוש
לחמם את השמן ולפתוח טעמים- כל התבלינים והשום בתוך השמן ולערבב.גם פלפלים.
להוסיף כוס מים רותחים
לבשל עד לרתיחה, להוסיף 2 כוסות פול ירוק,
לבשל כחצי שעה על אש נמוכה
ליצור קציצות ולהוסיף לסיר לעוד חצי שעה של בישול על אש נמוכה.
לקראת סוף הבישול לערבב כפית פפריקה עם מעט שמן
ליצוק על הקציצות
לפזר כוסברה קצוצה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *