מתכון לעוגת רולדה קלאסית וטעימה – מאת הילה רוזלס
מרכיבים-
כוס קמח
חצי כוס סוכר
3 כפות שמן
4 ביצים בגודל (L)
כף תמצית וניל
שקית סוכר וניל
כפית אבקת אפיה
אם רוצים רולדת שוקולד – להוסיף רבע כוס קקאו לתערובת הקמח
למלית:
שמנת מתוקה להקצפה- ניתן להכין פרווה עם שמנת צמחית
אינסטנט פודינג וניל או כל טעם אחר שבא לכן..
חצי כוס חלב/חלב צמחי לפרווה
4 כפות סוכר
לקרם ריבת חלב ניתן להוסיף במקום סוכר כף גדושה ריבת חלב
ההכנה-
להקציף חלבונים כשמתחילות בועות מסביב להוסיף את הסוכר בהדרגה.
להקציף לקצף יציב ומבריק, אך לא קשה מידי.
את החלמונים, שמן סוכר וניל ותמצית לטרוף ידנית בקערה נפרדת.
נוסיף את הקצף בפעמיים בתנועת קיפול לתוך תערובת החלמונים ונקפל בעדינות ובסוף להוסיף את הקמח ואבקת אפיה ולקפל שוב .
(לא לשבור את הקצף)
לרפד תבנית של תנור עם נייר אפיה לרסס שמן לשפוך את הבלילה ולישר שיהיה שווה בכל התבנית..
לאפות בחום 180 רבע שעה בערך עד שהעוגה תזהיב.
להוציא מהתנור ומיד לגלגל את העוגה במגבת לחה.. כשנייר האפייה כלפי מעלה המגבת למטה.
לקרר לפחות שעה וחצי.
להקציף שמנת עם כל המרכיבים לקרם .
לפתוח את הרולדה , להסיר נייר אפייה ולמלא את הקרם
ניתן לבזוק שבבי מקופלת/אוראו או כל דבר העולה על דעתכן.. ולגלגל שוב כמובן .
במידה ורצים להכין רולדת שוקולד בציפוי שוקולד
ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 100 גר' שמנת מתוקה ומזלפים מעל הרולדה.