לחמניות שום/חגית טואיטו
מתכונים ל – חנוכה
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
2-3 כוסות מים
כף וחצי מלח
חצי כוס שמן זית
תערובת שום-
שום כתוש, כמה שיניים טובות,
פטרוזיליה קצוצה
50 גרם חמאה מומסת וכמה כפות שמן זית.
לערבב לתערובת נוזלית ואז למרוח.
ההכנה –
לקחת 2 כפות שמרים ולהניח בקערית קטנה עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
לחכות 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
בקערה גדולה לשפוך קילו קמח מנופה
על תערובת השמרים שהתססנו.
להוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
להוסיף כף וחצי מלח.
ו- ¾ כוס שמן ,כוס שתייה קרה.
ללוש ולראות את מרקם הבצק.
להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק.
כל קמח סופח את המים אחרת.
רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולא יבש.
ללוש היטב, 10 דקות לא פחות.
המדד הנכון לבדיקת הבצק זה לנסות לתפוס חתיכה ולמתוח אותה.
אם נמתחת בקלות וגמישה, ללא קרעים אז זה בסדר.
אם נקרע לתת עוד זמן לישה.
לכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות. חשוב ביותר.
להוריד אוויר וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
אני שקלתי כל חתיכת בצק 40 גרם,
לשתי לכדור יפה עם פנים חלקות והנחתי בתבנית אחד קרוב לשני בתפיחה
הם מצטופפים ונוצר מראה שלם.
להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה,
למרוח ביצה עם כף שמן ולתנור לאפייה.
אפייה 180 מעלות. באמצע האפייה ,כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב,
להוציא את המגש ולמרוח מהתערובת של השום.
להכניס שוב לאפייה מלאה.
כשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.