מאפה פילו בשרי מהמטבח הטורקי

מאפה פילו מהמטבח הטורקי / אריאלה גולדמן

מרכיבים-

בצק פילו

שמן להברשה

בצל גדול

פלפל חריף

3 שיני שום

חצי קילו בשר טחון

תבלינים

כוסברה ,פטרוזיליה

הכנה –

▪להפשיר חבילת בצק פילו במקרר למהלך הלילה או בטמפ החדר למשך שעה .
▪להכין קערית עם שמן ומברשת להברשת העלים .
▪ במהלך העבודה עם הבצק לכסותו עם מגבת כי יש לו נטייה להתייבש
▪אני הכנתי בתבנית 24 .

☆ מלית-
▪במחבת עם רבע כוס שמן וכפית כורכום לטגן עד הזהבה 1 בצל קצוץ .
▪להוסיף ולהזהיב-
חתיכה של פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק ( רק אם אוהבים טעם פיקנטי)
3 שיני שום קצוצות דק
▪ להוסיף חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו

לפורר,לטגן עד השחמה
▪ לתבל-
• כפית תבלין פרגיות / או ראס אל חנות
• מלח לפי הטעם
• חצי כפית פלפל שחור גרוס
▪ להסיר מהאש.להוסיף פנימה חופן נדיב של כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה .
▪ לצנן היטב ורק אז לשבור פנימה 1 ביצה ולערבב ( הביצה קושרת את מרכיבי המלית כך כשפורסים המלית יציבה)
▪ לצנן היטב את המלית לפני המילוי

☆ הכנת המאפה-
▪ לחמם תנור מראש ל 200 מעלות חום גבוה – תוכנית טורבו / או רגילה

▪ להניח עלה פילו על משטח עבודה.להבריש היטב בשמן .
▪ להניח תלולית מהמלית בקצה הרחב של העלה .לקפל שוליים ימין שמאל פנימה ולגלגל בעדינות לרולדה דקה.כך להמשיך הלאה עם יתר העלים.
▪לשמן תבנית
▪להניח את הרולדות משולי התבנית כלפי פנים בצורה מעגלית כשהפתח שלהן כלפי מטה.
▪להבריש את פני הבצק ביסודיות בשמן
להניח נייר אפייה על רשת התנור ומעליו למקם את התבנית ( לפעמים מטפטף מעט שמן מהמאפה אז שלא יתלכלך התנור)
להכניס לתנור חם ולאפות עד שפני הבצק זהובים בערך 20- 25 דקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *