מאפה פילו מהמטבח הטורקי / אריאלה גולדמן
מרכיבים-
בצק פילו
שמן להברשה
בצל גדול
פלפל חריף
3 שיני שום
חצי קילו בשר טחון
תבלינים
כוסברה ,פטרוזיליה
הכנה –
להפשיר חבילת בצק פילו במקרר למהלך הלילה או בטמפ החדר למשך שעה .
להכין קערית עם שמן ומברשת להברשת העלים .
במהלך העבודה עם הבצק לכסותו עם מגבת כי יש לו נטייה להתייבש
אני הכנתי בתבנית 24 .
☆ מלית-
במחבת עם רבע כוס שמן וכפית כורכום לטגן עד הזהבה 1 בצל קצוץ .
להוסיף ולהזהיב-
חתיכה של פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק ( רק אם אוהבים טעם פיקנטי)
3 שיני שום קצוצות דק
להוסיף חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
לפורר,לטגן עד השחמה
לתבל-
• כפית תבלין פרגיות / או ראס אל חנות
• מלח לפי הטעם
• חצי כפית פלפל שחור גרוס
להסיר מהאש.להוסיף פנימה חופן נדיב של כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה .
לצנן היטב ורק אז לשבור פנימה 1 ביצה ולערבב ( הביצה קושרת את מרכיבי המלית כך כשפורסים המלית יציבה)
לצנן היטב את המלית לפני המילוי
☆ הכנת המאפה-
לחמם תנור מראש ל 200 מעלות חום גבוה – תוכנית טורבו / או רגילה
להניח עלה פילו על משטח עבודה.להבריש היטב בשמן .
להניח תלולית מהמלית בקצה הרחב של העלה .לקפל שוליים ימין שמאל פנימה ולגלגל בעדינות לרולדה דקה.כך להמשיך הלאה עם יתר העלים.
לשמן תבנית
להניח את הרולדות משולי התבנית כלפי פנים בצורה מעגלית כשהפתח שלהן כלפי מטה.
להבריש את פני הבצק ביסודיות בשמן
להניח נייר אפייה על רשת התנור ומעליו למקם את התבנית ( לפעמים מטפטף מעט שמן מהמאפה אז שלא יתלכלך התנור)
להכניס לתנור חם ולאפות עד שפני הבצק זהובים בערך 20- 25 דקות.