מתכון לכעכים מלוחים מתובלים – רחל עטיה
למתכון השתמשתי בכוס חד פעמי קר- 200 מ"ל
המרכיבים-
כ- חצי קילו קמח
100 גר' חמאה/מחמאה/מרגרינה
1/3 כוס מים
1/3 כוס שמן
ביצה
חלמון
כפית דבש
כפית מלח
חצי חבילה אבקת אפייה
חצי כפית זרעי כוסברה
רבע כפית כוסברה טחונה
כעכים מלוחים עם תבלינים
ההכנה –
בקערת המיקסר לשים חמאה או כל סוג של מרגרינה ,
שליש כוס מים כוס חד פעמי קר,
שליש כוס שמן חד פעמי קר, ביצה אחת חלמון אחד,
כפית דבש כפית מלח חצי חבילה אבקת אפייה חצי כפית זרעי תבלין כוסברה גרוסים ורבע כפית תבלין כוסברה טחון.
לבחוש הכל יחד להוסיף קמח לפי הצורך עד שמקבלים בצק רך מעט דביק.
להוציא , להניח על משטח מקומח להמשיך לעבד את הבצק בידיים לבצק חלק ורך.
להכניס למקרר כשעה .
להוציא לגלגל בידיים לגליל. רולדה. לפרוס לפרוסות.
לגלגל כל פרוסת בצק לגלילים מאורכים לחתוך ליצור צורה של כעך .
לסגור למרוח על כל כעך חלבון עים כף מים .
לפזר שומשום מעט קצח ושומשום מלא.
לתנור חום 180 מעלות עד השחמה להפוך כעך אים הוא אפוי טוב למטה להוציא בהצלחה – רחל עטיה