עוגת קינמון ואגוזים מעפלת מאת שרה קבבצי
המתכון בכוס חד פעמית חמה 240 מ"ל
המרכיבים-
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
כוס ועוד 3/4 כוס קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס קוקוס
1 כוס אגוזים קצוצים גס
כף קינמון
מתכון לעוגת טורט קינמון ואגוזים מעלפת
ההכנה-
להפריד את הביצים
לערבב את כל המרכיבים היבשים בקערה נפרדת.
להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף תפוח ובהיר.
להעביר את החלבונים לקערה אחרת ובקערת המיקסר להקציף גם את החלמונים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל .
להוסיף בזרם דק את השמן ולהקציף עוד כמה דקות.
להוסיף את מיץ התפוזים ואת הקמח להוריד את מהירות המיקסר לערבב הכל כחצי דקה.
את קצף החלבונים לקפל בשלוש פעמים לתוך תערובת החלמונים .
אפייה 160 מעלות למשך 45 עד 50 דקות בערך,
לבדוק עם קיסם, אולי יותר.
תבנית מלבנית בינונית או עגולה 26.