כרוב ממולא – סיר נהדר לשבת

רוזלין סיילס
מתכון לכרוב ממולא – מאת רוזלין סיילס

המרכיבים-
כרוב 
 מילוי – צמחוני -אפשר להוסיף בשר טחון
2 כוסות אורז
כוסברה
פטרוזיליה 
נענע
שמיר
קישוא 
גזר
חמוציות
רסק עגבניות
פלפל מלח
כורכום
בהרט
פפריקה חריפה
מרק עוף
לרוטב בסיר-
בצל קצוץ
3 עגבניות
פלפל ירוק חריף
5 שיני שום
רסק
תבלינים

כרוב ממולא – סיר נהדר לשבת

ההכנה –

מקפיאים כרוב יפה ושלם מהלילה.
מוציאים בבוקר להפשרה.
זה צ׳יק צ׳אק.
אפשר גם להרתיח את הכרוב ואז לא צריך להקפיא.
אני לא אוהבת מיקרוגל בגלל הקרינה.
מילוי-
2 כוסות אורז בסמטי שטוף, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, מעט שמיר, קישוא וגזר מגורדים,
מעט חמוציות ללא סוכר, קופסה קטנה רסק עגבניות, פלפל שחור גרוס,
רבע כפית כורכום, בהרט, פפריקה חריפה, כף שטוחה מלח וכפית שטוחה מרק בטעם עוף.
מערבבים הכל.
בסיר רחב מטגנים בצל גדול קצוץ עד שקיפות, מוסיפים 3 עגבניות גדולות קצוצות,
מטגנים עד לריכוך, פלפל ירוק חריף קצוץ, אחכ 5 שיני שום כתוש ומערבבים עוד דקה,
מוסיפים קופסה קטנה של רסק עגבניות ומתבלים בכפית שטוחה סוכר חום או סילאן,
כפית שטוחה מרק בטעם עוף, פלפל שחור גרוס, פפריקה,

מעט בהרט ומעט קינמון.

מקלפים את העלים של הכרוב, חותכים את החלק התחתון הקשה, ממלאים באורז ומגלגלים.
מסדרים יפה בסיר ויוצקים מים עד כיסוי הכרוב.
מביאים לרתיחה אחת, משקשקים את הסיר מצד לצד לעירבוב, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה.

כרוב ממולא – סיר נהדר לשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *