סלט חצילים של שושנה גולן
מי שלא רוצה מטוגן אפשר לבשל את החצילים במים או להכניס לתנור
המרכיבים-
3 חצילים שטופים ומקולפים חתוכים לקוביות בינוניות, להמליח ולהשאיר בצד
1 גמבה אדומה בגודל בינוני חתוכה לקוביות
3-4 עגבניות אדומות רכות מקולפות וחתוכות לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
3-4 שיני שום מקולפים וחתוכים
סלט חצילים שווה וטעים
ההכנה –
את קוביות החצילים לשטוף במים לסחוט ולטגן בשמן עמוק, להניח על נייר סופג.(או לבשל או להכניס לצלייה בתנור עם שמן )
לטגן את הגמבה והפלפל החריף עם מעט שמן תוך כדי ערבוב להוסיף עגבניות ושום,
להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד להתרככות העגבניות להוסיף את קוביות החצילים
לערבב ולתבל: במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון ומעט חומץ
( אם לא אוהבים חומץ אפשר להוסיף מיץ לימון) לערבב ולהוריד מהאש.
המטבח של שושנה