עוגת רוגלך מטריפה

מלי מאירוב

 

עוגת רוגעלך מאת מלי מאירוב
המרכיבים-
3 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
7 כפות סוכר
כף פודינג וניל
2 ביצי
100 גר' חמאה
כחצי כוס חלב
רבע כפית מלח
מילי
125 גר' חמאה
חצי כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
חצי כפית קינמון
ההכנה –
בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח( 420 גרם) ..
כף שטוחה שמרים יבשים..7 כפות סוכר..כף אבקת פודינג וניל…נערבב..
נוסיף 2 ביצים.. 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות או נטורינה לפרווה..
נלוש ונוסיף חלב פושר בהדרגה או מים (בערך חצי כוס או פחות או יותר) למזוג לאט לפי הצורך ואז רבע כפית מלח
נלוש 10 דקות עד לבצק גמיש.
נניח בקערה משומנת טיפה ונכסה בניילון נצמד שעה וחצי
מילוי:
נמיס 125 גרם חמאה או נטורינה נוסיף חצי כוס קקאו ועוד כף..
ו 3/4 כוס סוכר..וחצי כפית קינמון.. נרדד את הבצק על משטח מקומח למרובע גדול ודק ..נמרח מילוי..
על כל הבצק ונקפל לחצי ..
ואז נרדד שוב שהמילוי בפנים ..נחתוך לחצי את הבצק לרוחב ובכל חצי נחתוך משולשים.
נגלגל מהחלק הרחב של המשולש ונניח בשכבה אחת מרווחים קטנים..בתבניות עגולות עם נייר אפיה ..
נכסה עם מגבת ל 45 דקות.. נבריש ביצה טרופה ונאפה מדף שני מלמטה 175 מעלות בערך 30 דקות.
בזמן הזה נבשל כוס סוכר עם 3/4 כוס מים עד שמסמיך 8 דקות בערך ..ונקרר ..נשפוך על הרוגעלך..
טיפים: לסדר בשכבה אחת צפוף יחסית.
. מים או חלב בהדרגה.. הכוס היא כוס מדידה ..
אפשר נוטלה במקום המילוי..אפשר לאפות בתבנית תנור במרווחים.
.אפשר להקפיא ולהפשיר טמפרטורת חדר..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *