קציצות טוניסאיות של יום שישי – המחשי של שגית לוי
המרכיבים-
1 קג חזה שלם
5 בצלים גדולים
2 חבילות כוסברה
2 חבילות פיטרוזליה
6 פרוסות לחם יבש,שלם או פרוס
2 שיני שום
ביצה
כף פפריקה
אבקת מרק
פלפל שחור
קינמון
אגוז מוסקט
בהרט
לציפוי-
2 ביצים
כף רסק עגבניות
צלחת קמח
מתכון מעלף לסיר קציצות טוניסאיות
ההכנה-
הכל בפומפייה,כך יצא מושלם
זה הסוד שלי לא לגלות
שלב ראשון :לקחת את החזה לחתוך אותו לקוביות קטנות קטנות לשטוף היטב ולהעביר למסננת
שלב שני:לקחת את הבצל לגרד בפומפייה
להעביר למסננת עם קורט מלח!
שלב שלישי: לקחת את כל הירק ולקצוץ דק דק
להעביר גם את זה למסננת.
שלב ארבע: הלחם לתוך קערה עם מים למשך חמש דקות עד שהלחם נהפך למימי ואז גם אותו למסננת שירדו כל הנוזלים .
שימו לב שכל דבר במסנננת לא לטעות
להעביר את החזה עוף לקערה גדולה להוסיף את הבצל,הירק ,והלחם כמובן לערבב הכל ביחד
לבדוק שאין נוזלים ועם יש אז לסחוט עם הידיים
התיבול-
לשבור ביצה על התערובת,כף קדושה של פפריקה מתוקה,כף של אבקת מרק פלפל שחור קינמון מוסיף המון כפית קטנה.
אגוז מוסקט מעט,חצי כפית של בהרט תבלין מוצלח נותן ריח וטעם מושלם
לקחת את שיני השום שהם קצוצים דק דק לשפוך לתוך העיסה ולערבב הכל עם הידיים
לציפוי – לקחת קערה ולשבור 2 בצים לערבב עם כף רסק
לקחת צלחת ולשים קמח
השילוב המנצח..יד אחת ליצור כדור מעוך ולטבול בקמח
יד שניה לטבול בביצה טוב
ולטיגון
להרתיח שמן עמוק במחבת/סיר
אחרי שזה רותח להנמיך טיפה את הלהבה ולטגן
למעוך טיפה עם מזלג את הקציצה
לטגן כל צד כמה דקות עד שהקציצה מזהיבה והופכת לצד שני
מוכן..מניחה בתוך קערה שטוחה שעל הקערה נייר סופג
מי שרוצה לבשל ברוטב –
אני לקחתי סיר שטוח
טיגנתי 2 שיני שום
הוספתי חצי כף של רסק עגבניות,ערבבתי
ואז מוסיפה פלפל שחור,פפריקה הונגרית מתוקה,כף מרק עוף,וחצי כפית קינמון נותן טעם נדיר לקציצות.
נותנת לרוטב לבעבע ואז מוסיפה את הקציצות פנימה.