פריקסה אסלי טעים טעים מאת – דיקלה מרציאנו
חנוכה
המרכיבים-
קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
כף מלח
3-4 כוסות מים
3 כפות שמן
2-3-
מתכון לפריקסה – הכי טעים שיש
ההכנה –
להכניס למיקסר את המרכיבים וללוש
לישה טובה של 10 דקות.
לטפטף שמן שהבצק יצא רך
ונעים לעבודה (2-3- כפות)
להניח להתפחה.
לחלק לכדורים לעשות צורות לשים על נייר אפיה גזור ולהתפיח שוב התפחה ארוכה הפעם
טיגון בשמן לא עמוק מדי ולא רותח (בועות קטנות ממש)
מילויים:
טונה
אריסה
ביצה קשה
תפוח אדמה מבושל עם קצת פפריקה ומלח
בצל ירוק
חמוצים/ זיתים
לימון כבוש
סלט ירקות למי שאוהב