עוגת גלידה ב- 3 טעמים

אריאלה גולדמן

הילדים יעופו על הקינוח הזה

עוגת גלידה מאת   אריאלה גולדמן

▪תבנית אינגלישקייק

עוגת גלידה ב 3 טעמים
המרכיבים-
מיכל וחצי שמנת מתוקה
1/3 כוס חלב 
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף אינסטנט שוקולד
כף אינסטנט ריבת חלב
250 גרם ביסקויטים טעם שוקולד
חלב בקערה
גנאש –
חצי מיכל שמנת (נשאר)
100 גר' שוקולד מריר

עוגת גלידה ב- 3 טעמים

ההכנה –

 

▪מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה ( סהכ 375 מ"ל) במשך דקה. מוסיפים שליש כוס מידה חלב וכף אחת מלאה של אינסטנט פודינג וניל

וממשיכים להקציף דקה נוספת, עד שמתקבלת קצפת רכה (עדיין לא יציבה).
▪ מחלקים את הקצפת באופן שווה ל-3 קערות קטנות.
▪︎לקערה אחת מוסיפים כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, לקערה שנייה מוסיפים כף אינסטנט פודינג שוקולד
ולקערה שלישית מוסיפים כף אינסטנט פודינג ריבת חלב.
▪︎מקציפים כל אחת מהקערות בנפרד עד לקבלת קצפות יציבות
▪ מכינים קערה עם חלב ו 250 גר בסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד מריר
▪טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה אחת בתבנית.
▪יוצקים מעל את שכבת קרם ריבת החלב ומשטחים בצורה אחידה (השכבות יוצאות דקות וכך צריך להיות )
▪טובלים בסקוויטים בחלב ומסדרים מעל הקרם
▪יוצקים מעל את שכבת קרם הוניל ומשטחים בצורה אחידה.
▪שוב טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים מעל הקרם
▪יוצקים מעל את שכבת קרם השוקולד ומשטחים בצורה אחידה.
▪טובלים ביסקוויטים טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם וזו השכבה האחרונה.
☆ ציפוי גנאש-
מביאים לרתיחה עדינה ,חצי מיכל שמנת מתוקה סהכ 125 מ"ל.מסירים מהאש.
מוסיפים וממיסים פנימה 100 גר שוקולד מריר חתוך לקוביות .
מצננים מעט ומוזגים על העוגה

▪עוטפים את העוגה בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *